ŠUTINTOS DARŽOVĖS GRIETINĖJE - Nr. 295.1

Maistingumas:
Baltymai1,64 g
Riebalai3,71 g
Angliavandeniai4,24 g
Energinė vertė57,03 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai (iki 02.01)112,0089,00
Baltagūžiai kopūstai (nuo 02.01 - 07.01)118,0089,00
Kvietiniai miltai I rūšies3,003,00
Grietinė 30 %8,008,00
Išeiga:80 g
  • Nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti šiaudeliais arba kubeliais baltagūžiai kopūstai sudedami į indą ne storesniu kaip 50 mm. sluoksniu ir šutinami nedideliame vandens kiekyje 30 - 40 min. 95 C
  • Po to įpilama dalis grietinės, pasūdomi ir šutinama dar 10 - 15 min. 90 C.
  • Likus 5 min. iki pabaigos sudedami padžiovinti miltai, išmaišyti kartu su grietine ir dar baltagūžiai kopūstai pakaitinami.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.