TROŠKINTI BUROKĖLIAI - Nr. 296

Maistingumas:
Baltymai2,97 g
Riebalai1,39 g
Angliavandeniai14,26 g
Energinė vertė81,43 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai 176,00141,00
Citrinos rūgštis 0,100,10
Pagrindinis baltasis padažas (Nr. 309)25,0025,00
Išeiga:150 g
  • Pagaminamas pagrindinis baltasis padažas: miltai išsijojami ir paskleisti plonu sluoksniu skardoje padžiovinami be riebalų kepimo krosnyje 110-120 °C temperatūroje nuolat maišant ir stebint, kad nepasikeistų spalva;
  • Atvėsinti miltai ištrinami su sviestu, įpilama karšto sultinio ir gerai išmaišoma iki vienalytės masės;
  • Pasui praskiedžiami iki skystos konsistencijos, supilami į verdantį sultinį ir verdami nuolat maišant 25-30 min;
  • Pabaigoje pasūdomi ir perkošiami;
  • Dar kartą užvirinama.
  • Virti burokėliai nulupami, supjaustomi kubeliais arba šiaudeliais;
  • Pakaitinami, pasūdomi, pagrūgštinami citrinos rūgštimi;
  • Supilamas pagrindinis baltasis padažas ir troškinama 10-15 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.