TROŠKINTI GRIETINĖJE BUROKĖLIAI - Nr. 297

Maistingumas:
Baltymai3,13 g
Riebalai4,92 g
Angliavandeniai16,34 g
Energinė vertė122,12 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai 206,00165,00
Grietinė, 25% .riebumo20,0020,00
Išeiga:150 g
  • Virti burokėliai nulupami, supjaustomi kubeliais arba šiaudeliais;
  • Įpilama grietinė, pasūdoma;
  • Troškinama 10-15 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.