TROŠKINTI GRIETINĖJE AGUROČIAI ARBA MOLIŪGAI - Nr. 298

Maistingumas:
Baltymai1,74 g
Riebalai5,28 g
Angliavandeniai10,22 g
Energinė vertė95,41 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Aguročiai arba 245,00166,00
Moliūgai 222,00156,00
Grietinė, 25% riebumo20,0020,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies2,002,00
Išeiga:150 g
  • Aguročiai arba moliūgai nulupami, pašalinamos sėklidės, supjaustomi kubeliais;
  • Sudedama į puodą, įpiulama nedaug vandens, pridedama dalis greitinės;
  • Pasūdoma;
  • Likus 5 min.iki troškinimo pabaigos, sudedami padžiovinti miltai su likusia grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.