TROŠKINTOS CUKINIJOS SU ŽALIAISIAIS ŽIRNELIAIS GRIETINĖJE - Nr. 298.1

Maistingumas:
Baltymai2,15 g
Riebalai2,62 g
Angliavandeniai9,44 g
Energinė vertė60,76 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Cukinijos 115,0078,00
Konservuoti žali žirneliai14,0010,00
Grietinė 25 % riebumo10,0010,00
Išeiga:70 g
  • Cukinijos nulupamos, pašalinamos sėklidės, supjaustomos kubeliais, sudedamos į puodą, įpilama nedidelis kiekis vandens, pridedama dalis grietinės ir troškinama apie 15 min.
  • Likus 5 min. iki troškinimo pabaigos sudedami konservuoti žirneliai ir likusi grietinė.
  • Užverdama, pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.