TROŠKINTOS CUKINIJOS SU DARŽOVĖMIS - Nr. 298.2
Maistingumas:Baltymai | 3,52 g |
Riebalai | 4,41 g |
Angliavandeniai | 16,89 g |
Energinė vertė | 121,37 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Baltagūžiai kopūstai (iki vasario 1 d.) | 100,00 | 75,00 |
Baltagūžiai kopūstai (nuo 02.01 - 07.01) | 105,00 | 75,00 |
Cukinijos | 150,00 | 68,00 |
Ropiniai svogūnai | 25,00 | 20,00 |
Morkos (iki sausio 1 d) | 50,00 | 40,00 |
Morkos (nuo sausio 1 d.) | 52,00 | 40,00 |
Pomidorų padažas | 10,00 | 10,00 |
Kvietiniai miltai I rūšies | 4,00 | 4,00 |
Sviestas 82 % | 5,00 | 5,00 |
Išeiga: | 200 g |
- Cukinijos nulupamos, pašalinami sėklalizdžiai, baltagūžiai kopūstai nuvalomi, morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi.
- Daržovės supjaustomos kubeliais ir troškinamos nedideliame vandens kiekyje.
- Pomidorų pasta užvirinama, kvietiniai miltai padžiovinami.
- Troškinama apie 20 min. 95 - 100 C.
- Likus kelioms min. iki troškinimo pabaigos, supilami miltai su pomidorų pasta ir užvirinama.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.