ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS SU ŠVIEŽIAIS AGURKAIS IR POMIDORAIS - Nr. 30

Maistingumas:
Baltymai2,83 g
Riebalai6,35 g
Angliavandeniai4,60 g
Energinė vertė86,87 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pomidorai26,0025,00
Agurkai26,0025,00
Baltagūžiai kopūstai53,0042,00
Kopūstų masė (18)40,0040,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Grietinė, 25% riebumo20,0020,00
Išeiga:90/10/20 (120 g)
  • Nuplauti pomidorai ir agurkai supjaustomi smulkiais griežinėliais;
  • Baltagūžiai kopūstai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi šiaudeliais;
  • Sumaišomi su smulkiai supjaustytais baltagūžiais kopūstais, pakaitintais su citrinos rūgšties tirpalu;
  • Salotos paskaninamos grietine ir papuošiamos virto kiaušinio skiltele.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.