DARŽOVIŲ MARINATAS SU POMIDORŲ TYRE - Nr. 304.2

Maistingumas:
Baltymai1,50 g
Riebalai10,00 g
Angliavandeniai10,50 g
Energinė vertė138,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos (iki sausio 1 d.)75,0060,00
Morkos (nuo sausio 1 d.)79,0060,00
Ropiniai svogūnai30,0025,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus5,005,00
Citrinos rūgštis 0,600,00
Vanduo29,4029,00
Cukrus3,003,00
Vanduo125,00125,00
Išeiga:80 g
  • Morkos nuvalomos, nuplaunamos, supjaustomos šiaudeliais.
  • Ropiniai svogūnai nuvalomi, supjaustomi šiaudeliais ir nuplikinami.
  • Morkos, ropiniai svogūnai, pomidorų tyrė sumaišomi ir troškinama 7 - 10 min. 190 C.
  • Supilamas vanduo, citrinos rūgšties tirpalas, cukrus ir dar patroškinama 10 - 15 min.
  • Patiekiama prie silkės ar žuvies.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.