BALTASIS PADAŽAS SU KIAUŠINIU - Nr. 310
Maistingumas:Baltymai | 49,12 g |
Riebalai | 98,93 g |
Angliavandeniai | 37,28 g |
Energinė vertė | 1235,95 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Baltasis pagrindinis padažas (309) | 900,00 | 900,00 |
Kiaušinio trynys | 3 vnt | 48,00 |
Sviestas (72%) | 50,00 | 50,00 |
Citrinos rūgštis | 1,00 | 1,00 |
Grietinėlė, 10 % riebumo arba | 75,00 | 75,00 |
sultinys | 75,00 | 75,00 |
Išeiga: | 1000 g |
- Kiaušiniai ištrinami su sviestu;
- Pripilama grietinėlės arba sultinio ir 75-80º C temperatūros vandens vonioje, nuolat maišant, kaitinama kol sutirštėja;
- Į gautą tirštą masę maišant supilamas ne aukštesnės kaip 70 °C temperatūros baltasis pagrindinis padažas, druska, citrinos rūgštis, galima įdėti sumalto muskato riešuto;
- Padažas tinka patiekti prie virtų bei šutintų vištienos ir veršienos patiekalų.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.