BALTASIS PADAŽAS SU KIAUŠINIU - Nr. 310

Maistingumas:
Baltymai49,12 g
Riebalai98,93 g
Angliavandeniai37,28 g
Energinė vertė1235,95 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltasis pagrindinis padažas (309)900,00900,00
Kiaušinio trynys3 vnt48,00
Sviestas (72%)50,0050,00
Citrinos rūgštis1,001,00
Grietinėlė, 10 % riebumo arba75,0075,00
sultinys 75,0075,00
Išeiga:1000 g
  • Kiaušiniai ištrinami su sviestu;
  • Pripilama grietinėlės arba sultinio ir 75-80º C temperatūros vandens vonioje, nuolat maišant, kaitinama kol sutirštėja;
  • Į gautą tirštą masę maišant supilamas ne aukštesnės kaip 70 °C temperatūros baltasis pagrindinis padažas, druska, citrinos rūgštis, galima įdėti sumalto muskato riešuto;
  • Padažas tinka patiekti prie virtų bei šutintų vištienos ir veršienos patiekalų.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.