TIRŠTASIS PIENO PADAŽAS (ĮDARYTI) - Nr. 313

Maistingumas:
Baltymai38,65 g
Riebalai98,65 g
Angliavandeniai108,80 g
Energinė vertė1477,65 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo750,00750,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies100,00100,00
Sviestas (72%)100,00100,00
Vanduo arba150,00150,00
sultinys 150,00150,00
Išeiga:1000 g
  • Padžiovinti miltai su sviestu per kelis kartus, skiedžiami karštu pienu;
  • Maišant pavirinama 5-7 min.;
  • Pabaigoje dedama druskos ir perkošiama;
  • Vartojamas gaminant suflė bei paukštienos filė kotletams įdaryti .

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.