NATŪRALUS GRIETINĖS PADAŽAS - Nr. 315.1

Maistingumas:
Baltymai63,00 g
Riebalai260,00 g
Angliavandeniai68,00 g
Energinė vertė2330,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies50,0050,00
Grietinė, 25 % .riebumo1050,001050,00
Išeiga:1000 g
  • Gaminant natūralų grietinės padažą, miltai padžiovinami, atvėsinami ir maišomi su trupučiu šaltos grietinės;
  • Paskui šis mišinys po truputį dedamas į verdančią grietinę;
  • Pasūdoma;
  • 3-5 min.pavirinama ir perkošiama;
  • Padažas tinka prie mėsos, žuvies, ir daržovių patiekalų bei apkeptiems patiekalams gaminti.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.