MORKŲ SALOTOS SU MAJONEZU - Nr. 32

Maistingumas:
Baltymai1,20 g
Riebalai6,68 g
Angliavandeniai9,81 g
Energinė vertė104,20 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos112,0090,00
Česnakas1,001,00
Natūralus majonezas20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Morkos nuplaunamos ir valomos;
  • Česnakas nuvalomas, susmulkinamas
  • Paruoštos morkos supjautomos šiaudeliais;
  • Salotos paskaninamos grietine ir česnaku.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.