ŠVIEŽIŲ KRIAUŠIŲ KOMPOTAS - Nr. 320

Maistingumas:
Baltymai0,14 g
Riebalai0,10 g
Angliavandeniai18,99 g
Energinė vertė77,40 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kriaušės50,0035,00
Vanduo107,00107,00
Cukrus15,0015,00
Citrinos rūgštis0,150,15
Išeiga:150 g
  • Nuplautos kriaušės nulupamos, išpjaustomi sėklalizdžiai, supjaustomos skiltelėmis;
  • Kad vaisiai nepatamsėtų , dedami į truputi citrinos rūgštimi parūgštintą vandenį;
  • Kriaušės neverdamos, bet dedamos į verdantį sirupą, o po to atvėsinama;
  • Sirupo virimas:karštame vandenyje ištirpinamas cukrus, įdedama citrinos rūgšties, užverdama ir pavirus 10-12 min. perkošiama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.