DŽIOVINTŲ RAZINŲ KOMPOTAS BE CUKRAUS - Nr. 322.3

Maistingumas:
Baltymai0,27 g
Riebalai0,06 g
Angliavandeniai10,43 g
Energinė vertė40,50 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Razinos15,0015,00
Vanduo203,00203,00
Išeiga:200 g
  • Džiovinti vaisiai perrenkami ir kelis kartus perplaunami.
  • Vaisiai dedami į verdantį vandenį:razinos verdamos 10-20 min.
  • Džiovintų vaisių kompotas turi pastovėti 10-12 val.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.