RAZINŲ IR DŽIOVINTŲ ABRIKOSŲ KOMPOTAS - Nr. 322.6

Maistingumas:
Baltymai0,48 g
Riebalai0,08 g
Angliavandeniai29,19 g
Energinė vertė115,73 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Razinos8,008,00
Džiovinti abrikosai7,007,00
Vanduo192,00192,00
Cukrus15,0015,00
Citrinos rūgštis0,200,20
Išeiga:200 g
  • Džiovinti vaisiai perrenkami ir kelis kartus perplaunami.
  • Vaisiai dedami į verdantį vandenį ir verdami 10-20 min.
  • Kompotas turi pastovėti 10-12 val.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.