DŽIOVINTŲ ABRIKOSŲ KOMPOTAS - Nr. 326

Maistingumas:
Baltymai1,23 g
Riebalai0,18 g
Angliavandeniai37,09 g
Energinė vertė154,90 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Džiovintos abrikosai19,0019,00
Cukrus15,0015,00
Razinos15,0015,00
Vanduo152,00152,00
Išeiga:150 g
  • Perrinkti ir kelis kartus perplauti džiovinti abrikosai surūšiuojami;
  • Verdama 20-30 min.;
  • Likus 10-20 min. iki virimo pabaigos sudedamos džiovintos slyvos ir razinos;
  • Džiovintų abrikosų kompotas turi pastovėti 10-12 val.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.