DŽIOVINTŲ OBUOLIŲ KISIELIUS - Nr. 329

Maistingumas:
Baltymai0,18 g
Riebalai0,22 g
Angliavandeniai22,59 g
Energinė vertė92,84 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Džiovinti obuoliai11,2511,25
Cukrus10,5010,50
Citrinos rūgštis0,150,15
Bulvių krakmolas6,006,00
Vanduo163,50163,50
Išeiga:150 g
  • Nuplauti džiovinti obuoliai užpilami karštu vandeniu ir paliekama 2 val.
  • Verdami tame pačiame vandenyje 20-30 min. ir dar kartą užverdama.
  • Kisielius supilamas į 150 ml talpos stiklinę.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.