NATŪRALIŲ VAISIŲ AR UOGŲ KISIELIUS - Nr. 330

Maistingumas:
Baltymai0,06 g
Riebalai0,08 g
Angliavandeniai21,21 g
Energinė vertė85,70 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Obuolių sultys52,5052,50
Cukrus10,5010,50
Bulvių krakmolas7,507,50
Vanduo105,00105,00
Išeiga:150 g
  • Pusė sulčių atskiedžiama vandeniu;
  • Į atskiestas sultis įpilama cukraus ir užverdama;
  • Maišant supilamas paruoštas krakmolas, supilamos likusios sultys ir dar kartą užverdama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.