TIRŠTAS SPANGUOLIŲ KISIELIUS - Nr. 333

Maistingumas:
Baltymai0,11 g
Riebalai0,12 g
Angliavandeniai25,63 g
Energinė vertė104,04 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Spanguolės16,0016,00
Cukrus15,0015,00
Bulvių krakmolas12,0012,00
Vanduo143,00143,00
Išeiga:150 g
  • Perrinktos ir nuplautos spanguolės ištrinamos;
  • Išspaustos sultys perkošiamos;
  • Išspaudos užplikomos karštu vandeniu (1 dalis išspaudų - 5-6 dalys vandens);
  • Paverdama silpnai kaitinant 10-15 min., perkošiama ir į nuovirą įdedama cukraus;
  • Užverdama, supilamos paruoštos spanguolių sultys ir atvėsinama
  • Išpilstoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.