CITRINŲ, APELSINŲ, MANDARINŲ DREBUČIAI - Nr. 341

Maistingumas:
Baltymai2,40 g
Riebalai0,00 g
Angliavandeniai15,60 g
Energinė vertė72,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Citrinos3,003,00
Citrinų sultys3,003,00
Apelsinai7,007,00
Apelsinų sultys5,005,00
Mandarinai13,0013,00
Mandarinų sultys10,0010,00
Cukrus12,0012,00
Citrinos rūgštis0,200,20
Želatina3,003,00
Vanduo citrinoms95,0095,00
Vanduo apelsinams90,0090,00
Vanduo mandarinams90,0090,00
Išeiga:100 g
  • Į verdantį vandenį su cukrumi dedamos nuluptos ir smulkiais šiaudeliais supjaustytos žievelės, apie 10-12 min. pavirinama ir perkošiama.
  • Sudedama išbrinkinta želatina;
  • Kai želatina ištirpsta, įpilamos sultys, citrinos rūgštis, perkošiama, išpilstoma į formeles ir atšaldoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.