VAISIŲ SULČIŲ ARBA EKSTRAKTŲ DREBUČIAI - Nr. 343

Maistingumas:
Baltymai2,59 g
Riebalai0,03 g
Angliavandeniai18,97 g
Energinė vertė86,53 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vaisių ar uogų ekstraktas2,002,00
Obuolių sultys30,0030,00
Cukrus16,0016,00
Vanduo60,0060,00
Želatina3,003,00
Išeiga:100 g
  • Karštame sirupe ištirpinama išbrinkyta želatina;
  • Supilamos vaisių arba uogų sultys arba jų ekstraktas;
  • Perkošiama;
  • Išpilstoma į formeles ir atšaldoma;
  • Patiekiama.
  • Skysčiui užvirus nugriebiamos putos ir verdama, kol išvirs 85-90 C apie 5-7 min.;

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.