VAISIŲ SULČIŲ ARBA EKSTRAKTŲ DREBUČIAI - Nr. 343
Maistingumas:Baltymai | 2,59 g |
Riebalai | 0,03 g |
Angliavandeniai | 18,97 g |
Energinė vertė | 86,53 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Vaisių ar uogų ekstraktas | 2,00 | 2,00 |
Obuolių sultys | 30,00 | 30,00 |
Cukrus | 16,00 | 16,00 |
Vanduo | 60,00 | 60,00 |
Želatina | 3,00 | 3,00 |
Išeiga: | 100 g |
- Karštame sirupe ištirpinama išbrinkyta želatina;
- Supilamos vaisių arba uogų sultys arba jų ekstraktas;
- Perkošiama;
- Išpilstoma į formeles ir atšaldoma;
- Patiekiama.
- Skysčiui užvirus nugriebiamos putos ir verdama, kol išvirs 85-90 C apie 5-7 min.;
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.