VAISIŲ IR UOGŲ PUTĖSIAI SU MANŲ KRUOPOMIS - Nr. 346

Maistingumas:
Baltymai1,19 g
Riebalai0,35 g
Angliavandeniai18,35 g
Energinė vertė81,37 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Spanguolės arba25,0024,00
Obuolių tyrė arba30,0030,00
Abrikosų džemas30,0030,00
Manų kruopos10,0010,00
Cukrus5,005,00
Sirupas20,0020,00
Vanduo (spanguolėms)70,0070,00
Vanduo konservuotai tyrei60,0060,00
Išeiga:100/20 (120 g)
  • Iš spanguolių paruošiamas nuoviras kaip ir drebučiams;
  • Į abrikosų ar obuolių tyrę įpilama karšto vandens, cukraus ir užverdama;
  • Iš lėto supilamos persijotos manų kruopos ir maišant verdama 10-15 min.;
  • Ruošiant putėsius iš spanguolių supilamos spanguolių sultys;
  • Masė atvėsinama iki +40º C temperatūros ir plakama, kol pasidaro puri;
  • Išpilstoma į formeles ir atvėsinama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.