ARBATA SU PIENU - Nr. 352.1

Maistingumas:
Baltymai1,70 g
Riebalai1,25 g
Angliavandeniai12,43 g
Energinė vertė67,50 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Arbatžolės1,001,00
*Arbatžolių antpilas50,0050,00
Vanduo150,00150,00
*Cukrus15,0015,00
*Pasterizuot. pienas,2,5proc. arba50,0050,00
Kondensuotas pienas (nesaldus)50,0050,00
Išeiga:200/15 (215 g)
  • Į stiklinę įpilamą arbatos antpilo ir karšto vandens.
  • Arbata perkošiama, pridėdama cukraus, įpilama karšto pieno.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.