GĖRIMAS „KELIONINIS“ - Nr. 358.3

Maistingumas:
Baltymai0,22 g
Riebalai0,17 g
Angliavandeniai17,97 g
Energinė vertė73,58 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
*Ramunėlės,arba kminai,arba mėtos2,002,00
Vanduo 150,00150,00
*Nuoviro kiekis 147,00147,00
*Cukrus15,0015,00
Vaisių sultys33,0033,00
Citrinos6,005,00
Išeiga:200 g
  • Vanduo su ramunėlėmis (arba kt.vaistažolėmis) užvirinamas ir paliekamas 10-15 min. uždengtame inde, kad prisitrauktų.
  • Paskui perkošiama, beriama cukraus, įpilama vaisių sulčių, virinto vandens sudedamos supjaustytos kubeliais citrinos ir atvėsinama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.