ŠVIEŽIŲ POMIDORŲ IR OBUOLIŲ SALOTOS - Nr. 38

Maistingumas:
Baltymai1,24 g
Riebalai5,26 g
Angliavandeniai7,39 g
Energinė vertė81,87 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pomidorai50,0049,00
Obuoliai50,0035,00
Salotų lapai10,007,00
Grietinė, 25% riebumo20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Švieži pomidorai, obuoliai, salotų lapai perrenkami ir nuplaunami;
  • Švieži pomidorai ir nulupti obuoliai be sėklalizdžių supjaustomi griežinėliais;
  • Sudedami į salotinę kauburėliu;
  • Papuošiami salotomis;
  • Paskaninamos grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.