RIDIKĖLIŲ SALOTOS SU SVOGŪNŲ LAIŠKAIS - Nr. 39

Maistingumas:
Baltymai4,22 g
Riebalai7,45 g
Angliavandeniai4,30 g
Energinė vertė101,09 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Raudonieji ridikėliai 81,0075,00
Žali svogūnai (laiškai)19,0015,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/220,00
Grietinė, 25% riebumo20,0020,00
Išeiga:90/20/20 (130 g)
  • Svogūnų laiškai perrenkami, nuplaunami ir smulkiai supjaustomi;
  • Nuplaunami ir nuvalomi raudonieji ridikėliai;
  • Supjaustomi griežinėliais;
  • Salotos užbarstomos supjaustytais svogūnų laiškais;
  • Paskaninamos grietine;
  • Papuošiamos virto kiaušinio skiltele.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.