RIDIKŲ SALOTOS SU OBUOLIAIS - Nr. 40

Maistingumas:
Baltymai1,17 g
Riebalai5,22 g
Angliavandeniai8,09 g
Energinė vertė83,97 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltieji ridikai74,0048,00
Obuoliai60,0042,00
Grietinė, 25% riebumo 20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Ridikai ir obuoliai nuplaunami;
  • Žievės nulupamos,išimami sėklalizdžiai;
  • Supjaustomi šiaudeliais;
  • Paskaninami grietine;
  • Sumaišomi.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.