MIŠRAINĖ SU VIRTA JAUTIENA - Nr. 41

Maistingumas:
Baltymai5,47 g
Riebalai8,22 g
Angliavandeniai10,21 g
Energinė vertė136,74 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautiena25,0024,00
Virta jautiena15,0015,00
Bulvės70,0056,00
Virtos bulvės52,0052,00
Švieži agurkai arba20,0019,00
Rauginti agurkai24,0019,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Salotų lapai8,006,00
Grietinė, 2,5 % riebumo20,0020,00
Išeiga:90/10/20 (120 g)
  • Bulvės nuplaunamos, nuvalomos, verdamos;
  • Salotų lapeliai perrenkami ir nuplaunami;
  • Virta jautiena, bulvės, nulupti švieži arba rauginti agurkai supjaustomi plonais griežinėliais;
  • Visi komponentai sumaišomi su dalimi grietinės;
  • Mišrainė puošiama virto kiaušinio skiltele, virtos mėsos gabaliukais, salotų lapeliais ir likusia grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.