MIŠRAINĖ SU ŽUVIMI - Nr. 42
Maistingumas:Baltymai | 4,74 g |
Riebalai | 5,53 g |
Angliavandeniai | 7,17 g |
Energinė vertė | 97,46 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Jūros lydeka arba | 28,00 | 19,00 |
ledžuvė | 27,00 | 19,00 |
Virta jūros lydeka arba | 15,00 | 15,00 |
virta ledžuvė | 15,00 | 15,00 |
Pomidorai | 16,00 | 15,00 |
Agurkai | 16,00 | 15,00 |
Bulvės | 39,00 | 31,00 |
Virtos bulvės | 29,00 | 29,00 |
Salotų lapai | 14,00 | 10,00 |
Žali svogūnai (laiškai) | 13,00 | 10,00 |
Grietinė, 25 % riebumo | 20,00 | 20,00 |
Išeiga: | 90/20 (110 g) |
- Nuvalyta ir nuplauta žuvis supjaustoma gabaliukais (be odos ir stuburkaulio);
- Šutinama nedideliame vandens kiekyje;
- Atšaldyta supjaustoma griežinėliais;
- Švieži pomidirai arba agurkai ir virtos bulvės supjaustomos griežinėliais;
- Pridedama smulkiai supjautytų salotų lapų ir svogūnų laiškų;
- Visi komponentai sumaišomi;
- Salotos paskaninamos grietine.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.