SALOTOS ,,SKANUMĖLIS“ - Nr. 43

Maistingumas:
Baltymai11,86 g
Riebalai13,33 g
Angliavandeniai7,22 g
Energinė vertė196,29 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištos, II kat.76,0052,00
Virta višta20,0020,00
Ryžiai7,007,00
Biri ryžių košė (176)20,0020,00
Morkos15,0012,00
Virtos morkos11,0011,00
Agurkai16,0015,00
Obuoliai20,0014,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Morkos nuplaunamos ir nuvalomos;
  • Nuvalytos morkos nuplaunamos ir išverdamos;
  • Agurkai, obuoliai nuplaunami, iš obuolių išimami sėklalizdžiai;
  • Išvirtos morkos, kietai virti kiaušiniai, agurkai, nulupti, be sėklalizdžių obuoliai, virta be odos vištiena supjaustomi kūbeliais;
  • Paruošti produktai sumaišomi, pridedama virtų ryžių;
  • Pasūdoma ir užpilama grietine;
  • Salotos sudedamos į salotinę kauburėliu;
  • Papuošiamos žalumynais.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.