DARŽOVIŲ SALOTOS SU SILKE - Nr. 45.2

Maistingumas:
Baltymai14,28 g
Riebalai23,70 g
Angliavandeniai3,46 g
Energinė vertė295,40 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Silkės file aliejuje42,0020,00
Vištos kiaušiniai1,0040,00
Švieži agurkai25,0020,00
Morkos ( iki sausio 1d)24,0020,00
Morkos ( nuo sausio 1d)25,0020,00
Svogūnų laiškai1,651,50
Liesas majonezas14,0014,00
Išeiga:100/14 (114 g)
  • Silkės file supjaustoma 1-1,5 cm. pločio juostelėmis.
  • Švieži agurkai, virtos morkos, kietai virti kiaušiniai supjaustomi lazdelėmis.
  • Paruošti produktai sumaišomi, pridedama smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų, sumaišoma su majonezu.
  • Salotos puošiamos kiaušiniu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.