DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ALIEJUMI - Nr. 45.3

Maistingumas:
Baltymai2,00 g
Riebalai15,00 g
Angliavandeniai25,00 g
Energinė vertė160,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištų kiaušiniai 1/220,00
Marinuoti agurkai36,0020,00
Morkos ( iki sausio 1d)23,0018,00
Morkos ( nuo sausio 1d)24,0018,00
Svogūnų laiškai arba porai1,601,50
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:90/10 (100 g)
  • Morkos nuplaunamos, išverdamos, nuvalomos.
  • Kiaušiniai išverdami kietai.
  • Marinuoti agurkai nuplaunami.
  • Marinuoti agurkai, virtos morkos, kietai virti kiaušiniai supjaustomi kubeliais.
  • Porai arba svogūnų laiškai nuvalomi, nuplaunami,susmulkinami ir suberiami į salotas.
  • Supilamas saulėgrąžų aliejus, išmaišoma, pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.