DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU GRIETINE - Nr. 46

Maistingumas:
Baltymai2,05 g
Riebalai5,14 g
Angliavandeniai9,02 g
Energinė vertė90,53 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės40,0032,00
Virtos bulvės30,0030,00
Burokėliai26,0020,00
Virti burokėliai20,0020,00
Morkos14,0011,00
Virtos morkos10,0010,00
Žali svogūnai (laiškai)19,0015,00
Agurkai19,0015,00
Grietinė, 25 % riebumo 20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Bulvės, morkos, burokėliai plaunami ir valomi;
  • Nuvalytos daržovės plaunamos ir verdamos;
  • Agurkai, svogūnų laiškai plaunami;
  • Nuskustos ir išvirtos bulvės, morkos ir burokėliai, bei švieži agurkai supjaustomi griežinėliais;
  • Smulkiai supjaustomi svogūnų laiškai;
  • Daržovės sumaišomos;
  • Skaninamos grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.