DARŽOVIŲ SALOTOS SU KIAUŠINIU IR MAJONEZU - Nr. 48

Maistingumas:
Baltymai3,56 g
Riebalai5,97 g
Angliavandeniai10,34 g
Energinė vertė110,03 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės45,0036,00
Virtos bulvės34,0034,00
Morkos35,0028,00
Virtos morkos27,0027,00
Marinuoti agurkai20,0013,00
Konservuoti žali žirneliai15,0010,00
Kiaušiniai, II kat.1/410,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Bulvės, morkos plaunamos, valomos;
  • Išvirtos daržovės, marinuoti agurkai supjaustomi kubeliais;
  • Dedami žali žirneliai;
  • Kietai virti kiaušiniai susmulkinami;
  • Pilama grietinė.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.