DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU BUROKĖLIAIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS - Nr. 50
Maistingumas:Baltymai | 1,86 g |
Riebalai | 10,09 g |
Angliavandeniai | 9,43 g |
Energinė vertė | 136,71 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Burokėliai | 40,00 | 32,00 |
Virti burokėliai | 30,00 | 30,00 |
Bulvės | 40,00 | 32,00 |
Virtos bulvės | 30,00 | 30,00 |
Morkos | 10,00 | 8,00 |
Virtos morkos | 7,00 | 7,00 |
Konservuoti žali žirneliai | 10,00 | 6,00 |
Ropiniai svogūnai | 5,00 | 4,00 |
Marinuoti agurkai | 15,00 | 14,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 10,00 | 10,00 |
Išeiga: | 90/10 (100 g) |
- Burokėliai, morkos, bulvės nuplaunami ir išverdami, nuvalomi;
- Viską supjaustome mažais kubeliais;
- Dedame žalius žirnelius, supjaustytus marinuotus agurkus, svogūnus;
- Pasūdome;
- Pilame saulėgrąžų aliejų ir išmaišome.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.