DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU PUPELĖMIS IR PORAIS - Nr. 54

Maistingumas:
Baltymai5,17 g
Riebalai10,17 g
Angliavandeniai9,29 g
Energinė vertė139,74 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės25,0020,00
Virtos bulvės20,0018,00
Burokėliai20,0016,00
Virti burokėliai15,0015,00
Morkos24,0019,00
Virtos morkos18,0018,00
Marinuoti agurkai21,0013,00
Pupelės6,0018,00
Porai9,008,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:90/10 (100 g)
  • Bulvės, burokėliai morkos plaunamos, valomos, verdamos;
  • Porai valomi, plaunami;
  • Pupelės perrenkamos, išmirkomos ir išverdamos;
  • Išvirtos daržovės (bulvės, burokėliai, morkos) ir marinuoti agurkai supjaustomi kūbeliais;
  • Sudedamos išvirtos pupelės;
  • Porai supjaustomi smulkiai;
  • Daržovės sumaišomos ir skaninamos saulėgrąžų aliejumi.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.