BUROKĖLIŲ SU KOTAIS IR LAPAIS (BALTVINIŲ) SRIUBA - Nr. 57.1

Maistingumas:
Baltymai1,17 g
Riebalai5,21 g
Angliavandeniai12,22 g
Energinė vertė102,98 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai su kotais ir lapais155,0095,00
*Virti burokėliai su kotais ir lapais117,0057,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)44,0035,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)48,0035,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)51,0035,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)53,0035,00
Bulvės ( nuo 03.01)55,0035,00
Morkos ( iki sausio 1d)14,0010,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 15,0010,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai5,005,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus5,005,00
Citrinos rūgštis0,020,02
Vanduo arba mėsos sultinys (57)160,00160,00
Išeiga:250 g
  • Burokėliai su kotais ir lapais nuvalomi, nuplaunami, išverdami, susmulkinami.
  • Morkos, ropiniai svogūnai, bulvės nuvalomi, nuplaunami.
  • Morkos ir ropiniai svogūnai supjaustomi šiaudeliais ir šutinami rafinuotame saulėgrąžų aliejuje.
  • Bulvės supjaustomos kubeliais
  • Baigus virti sudedama citrinos rūgštis, pasūdoma.
  • Sriuba verdama 100ºC apie 40-50 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.