BARŠČIAI SU KOPŪSTAIS IR BULVĖMIS - Nr. 57.4

Maistingumas:
Baltymai4,34 g
Riebalai7,31 g
Angliavandeniai15,00 g
Energinė vertė143,07 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai ( iki sausio 1d)60,0050,00
Burokėliai ( nuo sausio 1d)63,0050,00
*Virti burokėliai 46,0044,00
Baltagūžiai kopūstai ( iki vasario 1d)25,0020,00
Baltagūžiai kopūstai ( nuo vasario1d. iki liepos 1d) arba26,0020,00
rauginti kopūstai22,0015,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)44,0035,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)48,0035,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)51,0035,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)53,0035,00
Bulvės ( nuo 03.01)55,0035,00
Morkos ( iki sausio 1d)13,0010,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 14,0010,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Pomidorų tyrė8,008,00
Sviestas 82%5,005,00
Citrinos rūgštis0,120,12
Vanduo arba mėsos sultinys (57)160,00160,00
Grietinė 30%10,0010,00
Išeiga:250/10 (260 g)
  • Daržovės nuvalomos, nuplaunamos.
  • Burokėliai išverdami, sutarkuojami.
  • Į verdantį vandenį arba sultinį sudedami šiaudeliais supjaustyti balt. kopūstai, skiltelėmis supjaustytos bulvės, po 5-10 min. šutintos morkos svieste , blanširuoti ropiniai svogūnai, virti burokėliai, pavirinta pomidorų tyrė, citrinos rūgštis.
  • Užvirinama, pasūdoma.
  • Sriuba verdama apie 40 min. 100ºC.
  • Patiekiama su grietine.
  • Verdant barščius su raugintais kopūstais, jie šutinami atskirai ir į sriubą dedami kartu su virtais burokėliais

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.