ŠVIEŽIŲ BALTAGŪŽIŲ KOPŪSTŲ SRIUBA SU BULVĖMIS - Nr. 60

Maistingumas:
Baltymai1,92 g
Riebalai3,71 g
Angliavandeniai11,54 g
Energinė vertė87,19 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai 75,0060,00
Bulvės50,0035,00
Morkos17,0012,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Pomidorų tyrė5,005,00
Sviestas (72%)5,005,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)130,00130,00
Išeiga:250 g
  • Baltagūžiai kopūstai, morkos, bulvės nuplaunamos, nuvalomos;
  • Į verdantį sultinį ar vandenį dedami kvadratėliais supjaustyti baltagūžiai kopūstai-užverdama;
  • Dedamos skiltelėmis supjaustytos bulvės, morkos šutintos su sviestu, petražolių šaknimis, nuplikytais ropiniais svogūnais;
  • Baigiant virti įpilama virintos pomidorų tyrės ir pasūdoma;
  • Verdant šviežių ankstyvųjų kopūstų sriubą, pirma dedamos bulvės, po to švieži kopūstai.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.