AGURKINĖ SRIUBA MĖSOS SULTINYJE - Nr. 63

Maistingumas:
Baltymai4,70 g
Riebalai4,73 g
Angliavandeniai14,41 g
Energinė vertė119,78 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Perlinės kruopos5,005,00
Bulvės70,0050,00
Morkos13,0010,00
Marinuoti agurkai25,0015,00
Petražolės (lapai)3,003,00
Ropiniai svogūnai3,003,00
Sviestas (72%)3,003,00
Mėsos sultinys (96)150,00150,00
Grietinė, 25% riebumo5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Bulvės, morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi, marinuoti agurkai nuplaunami;
  • Į verdantį sultinį sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės;
  • Po 5 min. – šutintos morkos su nuplikytais ropiniais svogūnais;
  • Baigiant virti sudedami atskirai šutinti agurkai ir atskirai išvirtos perlinės kruopos;
  • Užvirinama, pasūdoma;
  • Patiekiant sriuba paskaninama žalumynais ir grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.