AGURKINĖ SRIUBA - Nr. 63.1

Maistingumas:
Baltymai2,44 g
Riebalai2,47 g
Angliavandeniai18,56 g
Energinė vertė106,24 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Perlinės kruopos10,0010,00
Morkos13,0010,00
Bulvės70,0050,00
Marinuoti agurkai arba35,0015,00
Rauginti agurkai25,0015,00
Svogūnai3,003,00
Sviestas5,005,00
Sultinys, ar vanduo150,00150,00
Išeiga:250 g
  • Į verdantį sultinį ar vandenį sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, po 5 min. šutintos morkos su plikytais svogūnais.
  • Baigiant virti sudedami šutinti rauginti agurkai ir atskirai išvirtos perlinės kruopos.
  • Užvirinama, pasūdoma.
  • Patiekiant sriuba paskaninama grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.