BULVIENĖ SU KRUOPOMIS - Nr. 65

Maistingumas:
Baltymai2,75 g
Riebalai2,40 g
Angliavandeniai22,97 g
Energinė vertė124,46 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Perlinės kruopos arba10,0010,00
ryžių arba5,005,00
manų kruopos8,008,00
Bulvės107,0080,00
Morkos13,0010,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Sviestas (72%)3,003,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)120,00120,00
Išeiga:250 g
  • Kruopos perrenkamos ir kelis kartus perplaunamos (išskyrus manų kruopas);
  • Perlinės kruopos atskirai išverdamos ir perplaunamos;
  • Bulvės, morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi;
  • Į verdantį vandenį ar sultinį sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės bei išvirtos perlinės kruopos ir verdamos, kol suminkštės;
  • Likus 10 min. iki virimo pabaigos, sudedamos su sviestu šutintos mažais kubeliais pjaustytos morkos, petražolių šaknys, ropiniai svogūnai, pasūdoma;
  • Jei sriuba verdama su ryžių kruopomis, jos suberiamos kartu su šutintomis daržovėmis;
  • Jei sriuba verdama su manų, jos kruopomis suberiamos į sriubą iki virimo pabaigos likus 10 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.