RYŽIŲ SRIUBA - Nr. 65.1

Maistingumas:
Baltymai1,35 g
Riebalai2,98 g
Angliavandeniai12,11 g
Energinė vertė85,08 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos15,0015,00
Morkos13,0013,00
Svogūnai6,005,00
Petražolės6,005,00
Sviestas 5,005,00
sultinys120,00120,00
*Grietinė5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Ryžių kruopos perrenkamos ir kelis kartus perplaunamos.
  • Į verdantį vandenį arba sultinį suberiamos ryžių kruopos.
  • po 5-10 min sultinys pasūdomas, sudedamos pakepintos ar šutintos supjaustytos morkos ir nuplikyti svogūnai.
  • Sriuba verdama apie 30-35 min. 100ºC.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.