BULVIENĖ SU MAKARONAIS - Nr. 67.1

Maistingumas:
Baltymai2,37 g
Riebalai2,41 g
Angliavandeniai19,90 g
Energinė vertė112,22 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Makaronai10,0010,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)100,0075,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)110,0075,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)115,0075,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)120,0075,00
Bulvės ( nuo 03.01)125,0075,00
Morkos ( iki sausio 1d)13,0010,00
Morkos ( nuo sausio 1d)14,0010,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
sviestas 82%3,003,00
Vanduo arba mėsos sultinys (57)145,00145,00
Išeiga:250 g
  • Daržovės nuvalomos, nuplaunamos.
  • Daržovės nuvalomos, nuplaunamos.
  • Į verdantį vandenį arba sultinį sudedamos skiltelėmis supjaustytos bulvės, po 5-10 min. makaronai, šutintos morkos svieste , blanširuoti ropiniai svogūnai, petražolių šaknys.
  • Verdama kol išvirs, pasūdoma.
  • Sriuba verdama apie 20-30 min. 100ºC.
  • Naminiai lakštiniai dedami kartu su bulvėmis, o vermišeliai ir figūriniai makaronai 10-15 min. iki virimo pabaigos.
  • Naminiai lakštiniai nusijojami, suberiami į verdantį vandenį kelioms minutėms, nukošiami ir sudedami į sriubą likus 10-12 min. iki virimo pabaigos.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.