BULVIENĖ SU ŽIEDINIAIS KOPŪSTAIS - Nr. 68

Maistingumas:
Baltymai2,88 g
Riebalai4,40 g
Angliavandeniai22,02 g
Energinė vertė139,21 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės140,00112,00
Morkos13,0010,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Sviestas (72%)40,0021,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)120,00120,00
Išeiga:250 g
  • Bulvės, morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi;
  • Į verdantį sultinį ar vandenį sudedamos nuvalytos ir nuplautos, kubeliais pjaustytos bulvės;
  • Joms užvirus sudedami nuplauti, šakelėmis sulaužyti žiediniai kopūstai, morkos, šutintos su sviestu, ir nuplikytais ropiniais svogūnais;
  • Baigiant virti pasūdoma;
  • Verdama 30-40 min, 95-100 laipsnių C temperatūroje.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.