BULVIENĖ SU PUPELĖMIS - Nr. 69

Maistingumas:
Baltymai6,84 g
Riebalai3,99 g
Angliavandeniai27,05 g
Energinė vertė171,51 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pupelės25,0024,00
Bulvės83,0063,00
Morkos13,0010,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai12,0010,00
Sviestas (72%)5,005,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)135,00135,00
*Grietinė, 25 % riebumo5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Pupelės pamirkomos;
  • Į verdantį sultinį arba vandenį beriamos paruoštos pupelės;
  • Bulvės, morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi;
  • Sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, su sviestu šutintos morkos, nuplikyti ropiniai svogūnai;
  • Patiekiant galima paskaninti grietine;
  • Verdama 100 laipsnių C temparatūroje, 40 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.