BULVIENĖ SU KONSERVUOTAI ŽALIAIS ŽIRNELIAIS - Nr. 70

Maistingumas:
Baltymai2,29 g
Riebalai3,63 g
Angliavandeniai15,37 g
Energinė vertė103,29 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės80,0064,00
Morkos13,0010,00
Konservuoti žali žirneliai29,0018,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Sviestas (72%)5,005,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)120,00120,00
*Grietinė, 25 % riebumo5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Į verdantį sultinį arba vandenį suberiami konservuoti žali žirneliai;
  • Bulvės, morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi;
  • Sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, su sviestu šutintos morkos ir nuplikyti ropiniai svogūnai;
  • Patiekiant galima paskaninti grietine;
  • Verdama 95-100° C temperatūroje, 20-30 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.