BULVIENĖ SU PIEVAGRYBIAIS - Nr. 71

Maistingumas:
Baltymai2,25 g
Riebalai3,64 g
Angliavandeniai17,24 g
Energinė vertė110,74 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės110,0088,00
Morkos13,0010,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Pievagrybiai25,0013,00
Sviestas (72%)5,005,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)120,00120,00
*Grietinė, 25 % riebumo5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Bulvės, morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi;
  • Į verdantį sultinį arba vandenį sudedamos kubeliais pjaustytos bulvės;
  • Užvirus sudedami pievagrybiai, su sviestu šutintos morkos ir nuplikyti ropiniai svogūnai;
  • Baigiant virti pasūdoma;
  • Patiekiant galima paskaninti grietine;
  • Verdama 95-100° C temperatūroje, 20-30 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.