ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SRIUBA - Nr. 75

Maistingumas:
Baltymai2,61 g
Riebalai4,98 g
Angliavandeniai13,33 g
Energinė vertė108,58 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Žiediniai kopūstai91,0048,00
Bulvės73,0055,00
Morkos13,0010,00
Petražolės (šaknys)7,005,00
Sviestas (72%)5,005,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)130,00130,00
*Grietinė, 25 % riebumo5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • • Bulvės, morkos nuplaunamos, nuvalomos;
  • Į verdantį sultinį arba vandenį dedamos kubeliais supjaustyos bulvės;
  • Virimo pabaigoje dedami nuplauti šakelėmis sulaužyti žiediniai kopūstai, supjaustytos ir su sviestu šutintos morkos ir petražolių šaknys;
  • Baigiant virti pasūdoma;
  • Sriuba paskaninama grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.