KRUOPŲ SRIUBA SU POMIDORAIS - Nr. 76

Maistingumas:
Baltymai2,28 g
Riebalai4,91 g
Angliavandeniai17,47 g
Energinė vertė123,21 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos20,0020,00
Morkos13,0010,00
Petražolės (šaknys)3,002,00
Ropės8,006,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Pomidorai16,0014,00
Sviestas (72%)5,005,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)250,00250,00
*Grietinė, 25 % riebumo5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi, pomidorai nuplikomi karštu vandeniu ir nulupama odelė;
  • Į verdantį sultinį arba vandenį suberiamos paruoštos kruopos;
  • Baigiant virti sudedamos šutintos su sviestu morkos, ropės, petražolių šaknys, blanširuoti ropiniai svogūnai, skiltelėmis supjaustyti švieži pomidorai arba virinta pomidorų tyrė;
  • Pasūdoma ;
  • Sriuba paskaninama grietine;
  • Jei ropės netinka, jas galima pakeisti morkomis, atitinkamai padidinus jų masę.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.